Luottokortti

Luottokortti: Vinkit, neuvot ja faktat lainoista ja luottokorteista.

Lue tämä opas ennen kuin haet lainaa. Olemme koonneet yhteen hyviä yleisiä neuvoja plus faktoja vakuudellisista sekä vakuudettomista lainoista, joista sinun tulisi tietää ennen niiden hakemista.

5 Vinkkiä Henkilökohtaisen Lainan Hakemiseen.

Tarvitset siis lainan. Ehkä haluat mennä lomalle, tehdä korjauksia kotona tai ostaa kiinteistön sijoitusmielessä. Huolimatta syystä, nyt on hyvä aika harkita henkilökohtaisen lainan hakemista. Vaikka sinun tekee mieli ottaa laina ensimmäisiltä luotonantajilta, jotka suostuvat antamaan lainan, ota huomioon seuraavat seikat ennen sitoutumista.

Etsi Vakuudellisia Lainoja ensin.

Heti kun huomaat, että tarvitset ylimääräistä rahaa, tunnet ehkä houkuttelevaksi istua alas ja täyttää pinon luottokorttihakemuksia. Vaikka luottokortit tarjoavat nopean rahanlähteen, ne myös laskuttavat korkeampaa korkoa ja suurempia palvelumaksuja. Usko tai älä, vakuudellinen laina – kuten kodin pääomalaina – on oikeastaan parempi sinulle ja luottotiedoillesi. Lainaajat suosivat vakuudellisia lainoja ja tarjoavat todennäköisesti 5 pinnaa pienempää korkoa kuin vakuudettomien lainojan myöntäjät.
Yksi Hakemus Kerrallaan.

Täytä vain yksi luottohakemus kerrallaan. Jos täytät useita hakemuksia, kaikki nuo lainaajat katsovat luottotietojasi samaan aikaan. Lainaaja näkee, että haet useita lainoja ja tulee epäileväiseksi myöntämisen suhteen. Tee hieman taustatutkimusta parhaista saatavilla olevista luottovaihtoehdoista ja käy listaa yksitellen läpi. Älä anna epätoivoista vaikutelmaa itsestäsi.

Ole Rehellinen.

Monet luotonantajat, varsinkin pankit, tulevat kysymään syytä lainan hakemiseen. Ole rehellinen kun vastaat kysymykseen. Jos olet rehellinen vastauksen kanssa, voit yllättyä, että luotonantajalla tai pankilla on juuri oikeanlainen vaihtoehto tarpeeseesi, erilaisilla koroilla ja maksuilla sekä ehdoilla, jotka sopivat paremmin tilanteeseesi. Älä sano, että tarvitset “vain vähän ylimääräistä rahaa varalle”. Et varmasti saa hyvää sopimusta sillä tavalla.

Suojele Itseäsi.

Paikallinen pankki on yleensä luotettava. Ne, joiden kanssa asioit internetissä tai puhelimitse, eivät välttämättä ole. Varo lainaajia, jotka veloittavat hakemuksista tai jotka vaativat sinua lähettämään rahaa postitse, Paypalin kautta tai Western Unionilla. Sinun tulisi myös kysyä miten lainaajat hävittävät asiakkaiden henkilökohtaiset tiedot (henkilökohtaisilla tiedoilla olevan hakemuksen) sen jälkeen kun se on skannattu järjestelmään.

8 asiaa, joita tulisi tietää ennen lainan hakemista.

Jos et ole ennen hakenut lainaa, niin hyvä puoli on siinä, että jos sinulla on hyvät luottotiedot, saat paremman korkoprosentin lainallesi. Voit kuitenkin olla vähän hukassa siitä, mitä tulisi ottaa huomioon, joten olemme koonneet listan 10 asiasta, jotka pitäisi tietää ennen hakemuksen lähettämistä.

On olemassa kaksi eri tyyppistä lainaa – vakuudellinen ja vakuudeton.

Vakuudeton laina on suunnattu henkilölle, joka haluaa lainata pienen summan – suuruus on yleensä 100 ja 1000 euron välillä.

Vakuudellinen laina otetaan kiinteistöäsi vastaan.

Vakuudellisen lainan (tunnetaan myös ‘kiinteistö lainana’) nimi tulee siitä, että laina otetaan kiinteistöäsi vastaan. Se tarkoittaa sitä, että kotisi on riskeerattu ja se voidaan ottaa haltuun jos et maksa kuukausittaisia lyhennyksiäsi.

Minimi laina vakuudellisissa lainoissa on noin 10 000 euroa (se vaihtelee) ja voit ehkä hakea jo seuraavana päivänä 100 000 euroa, riippuen kiinteistösi arvosta.

Sinulle ei ehkä tarjota sitä korkoprosenttia, jota mainostetaan.

Markkinoidut korkoprosentit, joita voit nähdä monissa lainoissa, ovat usein ‘tyypillisiä hintoja’, joka tarkoittaa sitä, että lainanantaja käyttää “riskin mukaista hinnoittelua”. Useimmille hyväksytyille hakijoille tarjotaan tyypillistä hintaa, mutta joillekin voidaan tarjota korkampaa veloitusta.

Parhaat hinnat ovat avoinna heille, joilla on parhaimmat luottotiedot.

Vakuudettomien lainojen hinnat ovat kehittyneet enemmän kilpailun myötä viime vuosina, mutta vain he, joilla on erittäin hyvä luottoluokitus, saa parhaat hinnat.

Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat korkoa.

Kuukausittaisten lyhennyksien maksut riippuvat tietysti lainan määrästä, mutta määräytyvät myös maksuajan mukaan.

Voit pienentää kuukaisittaista lyhennystä hakemalla pidemmän laina-ajan lainaa. Tämä kuitenkin maksaa enemmän, koska maksat enemmän korkoa pidemmän päälle, koko lainan takaisinmaksun ajan. Sen vuoksi kannattaa ottaa laina vain siksi aikaa kun sinulla on varaa siitä maksaa kuukaisittain.

Luottokortit.

Luottokortti voi olla parempi vaihtoehto lyhytaikaiselle lainalle.

Jos sinun tarvitsee lainaa lyhyelle ajalle – sanotaan esimerkiksi 12 kuukaudelle tai vähemmälle – saat paremman tarjouksen 0% luottokortti -tarjouksesta tai pienen prosentin luottokortista. Jos otat 0% luottokortin tarjouksen – jossa maksat vain lainaamasi summan takaisin ilman korkoa – älä intoudu tuhlaamaan koko luoton määrää, koska sen jälkeen kun 0% tarjousaika umpeutuu, maksat paljon suurempaa korkoa kuin normaalisti. Käytä luottokorttia jos sinulla sellainen on, ennen kuin haet pikavippiä. Kaikki suuret luottokorttiyhtiöt ovat nyt Suomessa: Visa, Mastercard, Diners ja American Express. Tyypillinen maksimilaina luottokorteissa on 2000 ja 10 000 euron väliltä.

Luottokortti linkit:

Mastercard – www.mastercard.fi. – “MasterCardilla maksat kätevästi ja turvallisesti yli 32 miljoonassa paikassa ympäri maailman”

Stockmann MasterCard – www.stockmann.com/info/fi/KantaAsiakkuus-MasterCard- – “Keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa.”

Visa – www.visa.fi.

Diners Club – www.dinersclub.fi. – “Ansaitset Club Rewards® -pisteitä kaikista ostoksistasi:
1 euro = vähintään 1 piste.”

American Express – www.americanexpress.com/finland/

Business Eurocard – www.luottokunta.fi. – “Business Eurocard on ajattelevan yrityksen kortti”.

Jos maksat lainan takaisin aiemmin, se maksaa sinulle enemmän.

Moni vakuudellisen lainan lainanantaja veloittaa ylimääräisistä lyhennyksistä sakkoja. Nämä rankaisevat tehokkaasti niitä, jotka voivat maksaa takaisin aiemmin, koska lainaaja häviää suuren määrän silloin korkomaksuja, joten muista tarkistaa lainan ehdot.

Piilotettuja kuluja voi löytyä enemmän.

Lue lainaajan sopimusehdot huolellisesti ennen kuin haet lainaa ja tarkista kaikki piilotetut maksut. Esimerkiksi useat lainanantajat veloittavat hallinnointimaksuja tai lainan perustamismaksuja, ja samaan aikaan toiset laskuttavat myöhästymismaksuja, jos maksat eräpäivän jälkeen.

Takaisinmaksut voivat vaihdella.

Vakuudettomien lainojen hinnat ovat yleensä muuttumattomat, mutta monet vakuudelliset lainat sisältävät vaihtelevia maksuja, joiden myötä takaisinmaksun summa voi nousta. Varmista, että tiedät mihin olet sitoutumassa tai voit myöhemmin yllättyä pahasti kun maksut yllättäen nousevat.

Luottokortti: Vinkit, neuvot ja faktat lainoista ja luottokorteista.-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You Missed